NELLY HIGH HEELS EVENT

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.48.48
Rond een uur of zeven kwamen Kirsten en ik (beide hierboven op de foto) aan bij Cafe Thomas in Eindhoven. Waarom we zo vroeg naar een café gingen? Niet omdat er een vroege happy hour was hoor. Nou ja, een beetje dan. De eerste 100 dames kregen namelijk gratis schoenen en wij wilden zeker de gelukkige zijn!

Wat bleek, we waren natuurlijk veel te vroeg. Een meisje liep naar buiten en ik sprak haar aan. “Sorry, I’m from Sweden. Are you a blogger?” Ik lachte. Wat leuk dat iemand dit dacht! Ik stelde haar teleur. “Helaas, ik schrijf stukjes maar een professionele blog? Dat nog niet.”
Ik vroeg haar wat de bedoeling precies was en ze legde het me uit. “We zijn nu nog aan het opbouwen, maar over een paar uurtjes begint het Nelly High Heels Event. Jullie zijn aan de vroege kant!” Lachend keek ik mijn vriendin aan, wij dachten namelijk dat we nu al aan de late kant zouden zijn. Gratis schoenen wil iedereen toch? Ze vertelde verder: “De eerste honderd dames krijgen gratis schoenen én een goodiebag. Ook verloot Fred van Leer wat leuke dingetjes.” Het meisje ging weer verder met opbouwen en wij gingen aan de overkant een broodje eten.

Het event draait vooral om de gratis schoenen. De meisjes om me heen kwamen eigenlijk ook alleen hiervoor. Dit pakte Nelly wel slim aan, want je moest verplicht tot 22 uur blijven of je kreeg geen goodiebag. Het was dus niet zo dat je je schoenen kon halen en weg kon gaan. Binnen was het ietwat normaal zo saaie café omgetoverd tot een mini club. Tafels met mooie vitrines erop waar de schoenen instonden, een bar met chocoladefondue en de DJ had een eigen stukje. We konden onze keuzes opschrijven en de maten en over vijf weken zouden we een van onze drie keuzes thuis gestuurd krijgen.

Schermafbeelding 2014-04-15 om 14.33.51Hierboven zie je mijn drie keuzes. De bruine (Nelly Buckle Sandal) vind ik heel leuk doordat ze lekker ’s zomers gecombineerd kunnen worden met een shortje en een wit shirt. De tweede (Nelly Knot Detail Boot) zijn een stuk makkelijker om op te lopen en heeft een ritsje aan de voorkant, wat ik een leuk en apart detail vind. Inmiddels weet ik dat ik deze krijg en ben ik blij dat ze mij deze sturen en niet mijn eerste keuze! Dit omdat ze makkelijker zijn om op te lopen en ik ze daarom vaker aantrek, ik ken mezelf! Het derde paar is de zwarte versie van de eerste. Makkelijk te combineren en leuk dat ze het gladiator gevoel oproepen wat nu in is.

Deze blogpost is geen gemiddeld fashionblog berichtje hoor. Ik wil er natuurlijk nog wel dieper op ingaan! Want hoe kan het dat 100 meisjes pér stad (het wordt namelijk nog in vijf andere steden gehouden in Nederland) gratis schoenen krijgen én een goodiebag?

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.47.17
(bron foto: nathalie-kemna.nl)

Nelly is een groot bedrijf uit Sweden. Ze werken per land met ander bedrijven samen. Zo werkten ze dit jaar in Nederland samen met Saturn en Style Today. Zij maakten dan ook veel reclame voor Nelly. Zo lagen bij de Saturn flyers over het Nelly Event. Al twijfel ik of dit erg effectief is. Ik wist namelijk al van het event en wist dat ik erheen wilde dus vandaar dat de flyers mij opvielen. Ze lagen bij de kassa in een hoekje. Ik denk dat als ze een klein tafeltje neer hadden gezet met wat schoenen van Nelly erop in zo’n zelfde soort vitrine als op het event, en dat leuk aangekleed, dat ze veel meer publiek trokken. Niet dat dat echt nodig was, de honderd meisjes werden ruimschoots gehaald. Maar het is een leuk detail om het nét wat leuker aan te kleden.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.47.46

(bron foto: nathalie-kemna.nl)

Op het event zelf werd Saturn wel goed gepromoot. Zo werden er cadeautjes verloot (waaronder een camera). Er werd herhaaldelijk gezegd dat het van Saturn kwam. Ook zat er in de goodiebag een giftcard voor Saturn. Dit is een leuke samenwerking, dat beide bedrijven iets voor elkaar kunnen betekenen. Natuurlijk kun je voor 25 euro iets kopen bij de Saturn, maar de meeste artikelen zijn toch wel iets hoger dan dit bedrag. Door een giftcard te doen, koop je iets bij Saturn en moet je vaak wat bij betalen. Dit is goed voor Saturn zijn winst.

Het was een ontzettend leuke avond, hoewel ik mij nog steeds blijf afvragen hoe zoveel dingen gratis geregeld kunnen worden. Ik denk dat er een goede PR achter zit en een goede samenwerking van bedrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s