DEBAT MARK RUTTE

Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.56.18Debatteren met Mark Rutte. De minister-president van ons land. Wie kan nou zeggen dat hij dat gedaan heeft? Nou, een paar honderd Fontys studenten waarvan ik er eentje was!

Als ex-journalistiek student is dit natuurlijk een kleine droom die uit komt: een vraag stellen aan de belangrijkste man van Nederland. Helaas kwam daar uiteindelijk weinig van terecht. Mijn vraag werd al gesteld door de interviewer zelf en lang niet iedereen kwam aan de beurt. Dit was dan ook het vervelende aan het debat: íedereen mag vragen stellen dus ook onzinnige vragen kwamen voorbij. Als er een goed onderwerp aan bod was, werd er weinig door gevraagd omdat er dan een totaal andere vraag door een student gesteld werd. Hierdoor duurde het debat ook dubbel zo lang en raakten veel studenten de aandacht kwijt.
Schermafbeelding 2014-04-16 om 22.56.49
Tussendoor werden filmpjes laten zien. Zo werden collega politici geïnterviewd over de minister. Het einde was het meest leuk waar onze eigen Tilburgse Roy Donders aan het woord kwam. Hem werd om advies gevraagd over de kledingstijl van Rutte. Heel grappig om te horen dat Roy eigenlijk vindt dat Mark zich heel goed kleed. Al mag zijn haar natuurlijk wel wat ‘krokanter’!

Politiek vind ik leuk om te volgen. Als het kan, ga ik naar de stembus. Maar een die-hard volger van een partij? Nee, dat ben ik niet. Twee anderen uit de zaal waren dat wel. Ze hadden al eerder iets voor de VVD (de partij van Mark Rutte) gedaan en Marissa van Loon, een van de twee die deed pitchen, stond zelfs op de gemeentelijst voor haar eigen gemeente. Het was leuk dat deze twee studenten een pitch konden houden. Hier konden wij iets van leren omdat we zelf veel met pitchen bezig zijn. Ook is het leuk voor de studenten zelf dat zij deze kans kregen!

Dit was een leuke ervaring. Een beetje langdradig, maar wel heel leerzaam! Mark pleitte er vooral voor dat we naar de stembus moesten gaan, omdat dat de enige manier is waardoor je inspraak krijgt in de politiek. Het was interessant om te horen hij hier overdacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s