CONCERT MILES KANE

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.00.24Op vrijdag 25 oktober trad Miles Kane op in Paradiso Amsterdam. Miles is soloartiest, maar je zou hem ook kunnen kennen als frontman van The Rascals & The Last Shadow Puppets.

Sinds het concert van John Mayer ben ik erg benieuwd naar decors en lichteffecten. Dit omdat ik dit bij John Mayer echt een heel groot pluspunt vond. Het gaf de show iets extra’s. Het scheelt natuurlijk wel dat Miles Kane in Paradiso stond, en deze zaal van zichzelf al heel knus is. Dit komt omdat Paradiso van oorsprong een kerk is geweest. Wat erg mooi was bij het optreden van Miles waren de lichteffecten. In het begin wisselden zich donker met rood af. Soms werd er alleen een rode spot op Miles gezet wat voor een heel speciaal effect zorgde. Verder werd er blauw licht gebruikt bij de rustigere liedjes.

Ik kende eigenlijk maar een paar liedjes van de Britse zanger. Je merkte daardoor wel wie de die-hard fans waren en wie niet. Deze stonden vooraan en gingen helemaal los als Miles een akkoord aansloeg op zijn gitaar. Doordat ik op een trapje stond kon ik de sfeer in de hele zaal goed zien.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.01.20

Miles betrekt het publiek er ontzettend goed bij. Zo laat hij iedereen meezingen, springt hij op en neer, gaat hij op zijn rug liggen en boeit het hem niks als de gillende fans de microfoon in de enthousiaste menigte trekken. Miles is een echte entertainer die helemaal los gaat. Hij heeft minstens vijf keer geroepen hoe te gek Amsterdam en Paradiso is. Ik denk dat zijn eigen enthousiasme heel aanstekelijk heeft gewerkt voor zijn fans.

Het voorprogramma was Soul Sister Dance Revolution. Ze begonnen met het nummer Baby Gaselle. Nog nooit had ik iets van SSDR gehoord, maar jezus wat een energie heeft deze band! Ontzettend leuk om te zien hoe zo’n jonge jongens het publiek kunnen bespelen. De zaal liep langzaam vol en kwamen meteen in de goede sfeer. SSDR was zeker een goed voorprogramma!

En een greep uit de liedjes van Miles Kane:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s