CONCERT JOHN MAYER

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.03.35‘It’s have been three years. I’ve missed you guys!’ Na drie jaar keerde John Mayer terug naar Nederland. Dit keer speelt hij drie avonden op rij in Amsterdam met zijn Born and Raised-tour. De eerste avond stond hij in de Ziggo Dome, de andere twee avonden is hij te horen in de Heineken Music Hall.

Om 18.00 uur gingen de deuren open. Dat was ook het tijdstip dat mijn vader en ik voor de deur gingen staan. Niet echt nodig, want iedereen had een vaste zitplaats. Toch wilden wij er op tijd zijn omdat we beiden nog nooit in de gigantische concerthal waren geweest. De Ziggo Dome is enorm. Er is plaats voor 17.000 man. 6.300 daarvan kunnen terecht op de vloer, waar wij ook zaten. De Dome is aan de buitenkant versierd met 840.000 ledlampjes waar beelden op te zien zijn en nieuwe concerten op aangekondigd worden. Hierdoor is de hal vanaf grote afstand al te zien.

Mayer opende met Queen of California. Wat meteen opviel was het decor. Wat was deze mooi! Misschien komt het doordat ik zelf naar Monument Valley ben geweest en het daarom extra speciaal was om dit als decor te zien, of gewoon de sfeer die het decor met zich meebracht. Het decor veranderde veel. Zo zag je een sterrenhemel, een weide en vliegtuigjes in de lucht. Alles met Monument Valley als basis.

Katy Perry’s geliefde is echt een geweldige gitarist. Al uit eerdere recensies en YouTube filmpjes waar hij live zijn kunsten liet horen haalde ik dit, maar het is toch altijd nog anders als je het echt zelf hoort. Bij elk nummer dat hij liet horen, deed hij een gitaarsolo voor of tijdens het nummer. Vooral bij het liedje Neon vond ik dit prachtig. Hieronder een fragment waar hij dit nummer live liet horen in Los Angeles.

John vertelt ook over zijn favoriete plaats Monument Valley waar hij liedjes zoals Dear Marie geschreven heeft. Ook is er tijd voor een grapje als hij een spandoek aan de eerste ring ziet hangen. ‘We’re from Belgium. John Mayer your body is a wonderland’. Hij vertelde dat hij vereerd was, maar dat hij echt veel voor de Belgen zou doen als ze dit spandoek bij een Mumford and Sons concert zouden laten zien.

Het leukste aan het concert vond ik dat hij toch nog heel wat van zijn oude repertoire liet horen. Waiting On The World To Change, Slow Dancing In A Burning Room en Gravity. Ik was vooraf bang dat hij vooral zijn laatste twee cd’s te horen zou laten brengen, maar dit viel gelukkig heel erg mee. Hij gooide er ook twee covers doorheen. Hierover vertelde hij dat hij dit vooral deed omdat hij twee uur lang muziek maakt die wij willen horen, maar hij ook even een momentje wilt waarbij hij zijn lievelingsnummers kan laten horen. De twee covers die hij speelde waren nummers waarvan hij had gewild dat hij ze vijftien jaar geleden zou hebben geschreven.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.04.40

Het gerucht gaat dat John ruim 200 gitaren heeft. Zijn favoriete gitaar is de Fender Stratocaster, die in 1954 voor de eerste keer uitgebracht is geworden. Deze gitaar toverde hij ook tevoorschijn voor zijn Ziggo Dome show.

Heel jammer vond ik dat John niet het nummer Daughters speelde. Dit omdat ik met mijn vader erheen ging, en het extra speciaal zou zijn als hij dit nummer zou spelen. Op de terugweg in de auto, hoorde we op 3FM dat meer mensen dit nummer miste. Gelukkig lieten zij het wel horen en werden mijn vader en ik weer even terug genomen naar het uur daarvoor. Ook Vultures was een nummer dat niet te horen was gisteravond.

De vrouw die de avond opende was Gabrielle Aplin, een singer-songwriter uit Engeland. Ze was eerder de support-act van onder andere Gotye en Ed Sheeran. Het enige nummer dat ik van haar kende was Keep Pushing Me. Dit was een leuk begin van de avond die nog veel leuker eindigde.

Bron foto: AD.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s