CONCERT BEYONCE

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.05.34
Woensdag 19 maart was eindelijk de dag om Queen B te ontmoeten. Een van de best verkopende artiesten van dit moment. Hoewel ik zitplaatsen had, blijft het toch spannend om in de rij te staan met alle gillende fans. Daarom dat we na een hapje gegeten te hebben snel in de rij gingen staan. Toen het 19 uur was en de deuren open werden gegooid stormden de Beyoncé fans naar binnen. Vele werden al plat geduwd. Mijn zorg van de zitplaatsen werden gauw overgenomen door de zorg of de vrouwen wel veilig binnen kwamen. Ook heb ik bij nog geen een activiteit echt op de veiligheid gelet, dus dit leek me een prima hoofdvraag voor zo’n groot evenement!

De hoofdvraag is dan ook:

“Wat wordt er gedaan aan veiligheid door het Ziggodome bij zo’n groot concert?”

Allereerst worden er verschillende rijen gemaakt. Voor de verschillende ringen, noord en zuid en er word onderscheid gemaakt tussen early access tickets en staanplaatsen. Dit vind ik ontzettend goed. Zo kunnen mensen met staanplaatsen ’s ochtends al komen als ze dit zouden willen.

Dit fenomeen om vroeg in de rij te gaan staan is wel heel gevaarlijk. Zo sprak ik een meisje die in de rij stond en al om 8 uur ’s ochtends de trein had gepakt. Ze had een rugzak meegenomen met eten en drinken zodat ze de rij niet meer uit hoefde te gaan. Wel, vertelde ze, dronk ze zo min mogelijk. Hoe meer je drinkt, hoe vaker je naar de wc moet namelijk. En je hebt altijd meisjes die dan gaan zeuren dat als je terug komt zij er eerder stonden dan jij. En wat je al helemaal niet wil is onder het concert naar de wc moeten gaan.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.06.25

Dat het te weinig eten en drinken zijn tol eist, zag je al voordat het concert begon. Ik had zitplaatsen dus ik kon mooi over het publiek heen kijken. Ontzettend handig maar op het moment voor het concert vooral een beetje eng. Een stuk of tien meisjes werden weggedragen. Ze stonden stuk voor stuk helemaal vooraan. Ze werden weg gehaald door de beveiligers omdat ze bijna flauwvielen. De druk om je idool te ontmoeten, te weinig drinken en dan nog die drukte om je heen eist op een gegeven moment zijn tol.

De beveiligers droegen de meisjes door naar achter waar ze tot rust konden komen. Ontzettend heftig vond ik dit om te zien, omdat ik me precies voor kon stellen hoe erg het moet zijn voor ze. Wacht je zo lang om bij het concert te kunnen zijn, gebeurd er zoiets.

Tijdens het concert werd Beyoncé haar eigen veiligheid voorop gesteld. Loopt ze van het ene podium naar het andere, lopen er een handje vol bewakers met haar mee. Dit moet ook wel, omdat ze natuurlijk zo’n grote ster is.

Als afsluiten wil ik je dit grappige filmpje niet onthouden. De Mrs. Carter Tour vond vorig jaar ook al plaats. Ze kwam terug met deze tour omdat ze een nieuw album plotseling lanceerde. Dit filmpje is dus van de eerste versie van De Mrs. Carter Tour, maar maakt het daarom niet minder leuk. Vooral bij minuut 5 moest ik hardop lachen. Waarom? Kijk zelf maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s