BNN NATIONALE 2013 TEST

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.08.19Op 18 december 2013 in Hilversum vonden de opnames voor de BNN Nationale 2013 test plaats. Geraldine Kemper en Ruben Nicolai presenteerden deze avond. Andere gasten die aanwezig waren waren Anna-Alicia Sklias, Merel Westerink, Louis Talpe, Fred van Leer, Abdelkader Benali, Kees Tol, Michael Boogerd en Pieter Derks. Muziek werd verzorgd door The Kik. Een drukke boel aan BN’ers dus!

In de trein op naar Hilversum met Jilke van de Mortel, Diede van de Vries, Tessa van den Broek en Danique Scheffer. Een uitje met de meisjes van ons eerste projectgroepje. Om 19.00 uur moesten we op locatie zijn, om 20.00 uur zouden de opnames beginnen. Helaas liep dit anders dan gepland. Om 22.00 uur begonnen de opnames dan toch. Mijn hoofdvraag is dan ook:

“Hoe gaat een grote omroep, zoals BNN, ermee om als er iets mis gaat?”

We gingen zitten voor de uitzending. Na een paar keer van plaats gewisseld te zijn hadden we ons plekje gevonden. Enthousiast pakken we de kastjes om te stemmen tijdens de uitzending. Ruben en Geraldine staan al op de vloer waar alles gaat gebeuren zometeen. Zo enthousiast als ze overkomen tijdens de uitzendingen op tv, zo enthousiast zijn ze ook als de camera nog uitstaat. Ontzettend leuk hoe ze praten met het publiek. Het is leuk om te zien hoe ze zich voorbereiden op een opname. Geraldine staat aan de zijkant een beetje dansjes te doen en met de crew te praten, Ruben gaat vooral met de mensen van het publiek praten. De BN’ers worden ook even voorgesteld aan ons.

De test kon beginnen! Na een testvraag kon het dan echt beginnen, althans dat dachten wij. Helaas bleek het zo te zijn dat de kastjes niet werkten. De eerste vraag moest opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. Door naar de tweede vraag, maar helaas moest ook deze opnieuw. Na de eerste paar vragen een paar keer herhaald te hebben werd er een pauze ingelast. Eerst moest de apparatuur gefixt worden. Het ironische was dat de man die aanwijzingen geeft ons van te voren een paar keer nadrukkelijk verteld had dat als er iets met de kastjes zou zijn, het onze eigen schuld zou zijn. Ze waren uitvoerig getest en het kon alleen maar mis gaan door ons. Grappig dat hij dit heel vaak benadrukte en het dan toch mis gaat en het dan niet aan ons lag.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.08.39

Er was veel onduidelijkheid. Zo waren wij van Tilburg naar Hilversum gereisd en moesten we natuurlijk ook weer terug. Je bent vanaf de studio ook niet zomaar op het station dus dat werd erg lastig voor ons. Op de vraag hoe lang het ging duren kon niemand ons antwoord geven. We moesten wel een trein halen en langzaam zagen we de tijd wegtikken. De tijd dat we moesten wachten mochten we liever niet naar de wc, omdat niemand wist wanneer het kon beginnen. Stel de technische problemen waren opgelost en jij zat nog op de wc dan moeten de opnames weer stil gelegd worden. Veel mensen trokken zich niks van deze regels aan en sprongen van hun stoel om selfies te maken met de BN’ers.

1,5 uur later probeerden we het nog een keer, maar weer werkten de kastjes niet. Dan maar ouderwets met pen en papier werd de oplossing. Best grappig en nu konden we in één keer de test maken. Af en toe moesten we opnieuw klappen of kei hard lachen. Wat ik later een beetje slecht gemonteerd vond om eerlijk te zijn. Zo hoor je mensen lachen tijdens de uitzending, maar zie je ze niet lachen. Maar aan de andere kant maakt dit het ook wel weer grappig dus heel storend is het niet, maar het had beter gekund.

De tweede helft van de vragen was aangebroken. Langzaam begon een aangename etensgeur ons tegemoet te komen. Fluisterend zei ik tegen Danique “Het ruikt echt naar tosti’s! Zouden we eten krijgen omdat we zo lang moesten wachten?” En ja hoor, een vraag later kwamen er meisjes binnen met enorme dienbladen vol worstenbroodjes! Er kwam een vraag over Roy Donders over waar hij het liefste mee deed ontbijten. Het antwoord op die vraag waren worstenbroodjes met een plakje spek bovenop. Thanks, Roy! Door jou hadden we even een heerlijk broodje om naar binnen te werken. Dit verzachte toch een beetje het leed.

Tijdens de uitzending was ik vooral een beetje gestresst. Op de klok kijkend en bezorgd keek ik rond. Af en toe zag je mensen heel sneaky wegglippen. Ook een man en een vrouw die achter Geraldine en Ruben zaten wilden graag weg, maar omdat het er gek uitziet als er ineens een kale plek achter de presentatoren is werden deze snel weer opgevuld.

De uitzending was afgelopen. Als bedankje kregen we allemaal een BNN agenda, een leuk cadeautje! Er werden bussen ingezet naar Station Hilversum, waar wij niks aanhadden omdat onze trein al lang weg was. Snel spraken we iemand aan van het BNN  Team. “We zijn met vijf meisjes en moeten naar Tilburg. Eerder werd ons verzekerd dat we thuis kwamen en de trein konden halen, maar deze is net weg”. De man ging even weg om te overleggen en kwam weer terug. “Kom maar meisjes, er wordt een taxi voor jullie geregeld. Geef jullie adres maar dan worden jullie voor de deur afgezet”. “Ja, maar, een taxi, hoe veel gaat ons dat kosten?” vroegen wij ons onzeker af. “Helemaal niks! Dit gaat op kosten van BNN.” Blij liepen we achter de man aan, we kwamen thuis!

De taxichauffeur was ontzettend aardig en nieuwsgierig als ik ben vroeg ik aan hem hoe veel de rit zou kosten als wij dit zouden moeten betalen. Zo’n euro’tje of 325 was zijn antwoord. Dat kwam neer op zo’n 65 euro per persoon! Ontzettend lief van BNN om deze oplossing te bieden, want dat is me nogal een bedrag om vijf meisjes van Hilversum naar Tilburg te taxiën! Hoe chagrijnig ik onder de uitzending was, zo blij was ik met het worstenbroodje en de taxirit naar huis. Een hele ervaring rijker, want het is leuk om te zien hoe een omroep problemen oplost die ze van te voren niet konden voorzien. De kastjes waren uitvoerig getest en toch kan het mis gaan. Dat is het risico met technologie. Al met al een hele leuke avond die we ons nog lang zullen herinneren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s