Niels van Vijfeijken

Wish3
Niels van Vijfeijken is 27 jaar, komt uit Lieshout en heeft het VWO gedaan. Uiteindelijk is hij afgestudeerd op systeemsteigers in de evenementenbranche. Nu is hij founder van Wish Events. Hier begon hij mee op 19 jarige leeftijd. Daarnaast heeft hij twee nieuwe bedrijven: Stagekings en café thuis.

Wish is ontstaan als een idee aan de bar. In 2007 vond dit plaats. Het begon als een goed doel omdat ze niks te doen hadden in de gemeente. Het werd toen een 2 daags festival en het eerste jaar trok Wish 2600 bezoekers.

Doel visie en missie
Wish is een mogelijkheid voor het koppelen van de dorpen in Laarbeek. Ze willen het beste festival in Nederland organiseren. Ze willen het wauw-effect en het verwachtingspatroon overtreffen. Ze willen het mooiste festival van Nederland zijn. Ze hebben een hoog servicelevel en werken veel aan de sfeer en beleving van het festival. Plezier staat voorop in de organisatie. Ze zijn heel perfectionistisch en willen daarom alles in eigen beheer doen. Ook is dit veel goedkoper.

“Onze kracht is dat we uit de praktijk komen en de theorie erbij leerde in plaats van andersom”

Het stage design is enorm gegroeid bij Wish. Het proces ziet er als volgt uit: ze beginnen dan met brainstormen, daarna met een schets, dan werk je het uit in 3D en als laatst bouwen ze. Bij een festival komt veel kijken zoals de steigers, stroom maar ook de veiligheid. Vooral de veiligheid moet goed op gecontroleerd worden.
Technische productie ziet er als volgt uit: veiligheid, steigers, decor productie, licht, geluid en als laatste stroom. Dit laatste is het lastige omdat niemand precies doorgeeft hoeveel stroom hij of zij nodig heeft omdat het lastig in te schatten is.

“Never never give up”

Niels zegt dat festival organiseren heel leuk, maar ook heel complex is. Je moet veel denken en brainstormen maar je moet het eigen gewoon doen. Alle leuke ideeen moeten uiteindelijk wel uitgevoerd worden. Dus weet wat je doet en calculeer in hoeveel tijd en geld een idee kost. Je hebt vooral veel doorzettingsvermogen nodig. Haal het allerbeste uit jezelf. Het was leuk om te leren over zo’n groot festival en dat het met een idee in de kroeg is begonnen. In korte tijd is het festival ontzettend groot geworden en hebben ze heel veel mooie podia’s weten te bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s