Eddy Zoëy

eddyEddy zoey heeft een eigen productiecompany, werkte voor 3FM en BNN. Maar hij werd vooral bekend als presentator van het programma Take Me Out op RTL5. In de eerste iemes week heb ik ook een seminar van Eddy gevolgd. Dit keer gaat zijn college over de toekomst en de trends van de televisiewereld.

Er zijn volgens Eddy drie grote spelers in de Nederlandse televisiewereld: NPO, RTL en SBS. Alle drie deze bedrijven hebben ongelooflijk grote problemen. Dit laten ze niet blijken aan ons, maar toch is dat zo. Zo is er een enorme ontslaggolf bezig. Dit hoor je niet meteen omdat dit vooral ZZP’ers zijn. Zo heeft de publieke omroep heeft 200 presentatoren dat betekent dat de zo’n beetje de helft weg moet.

“Het kijkcijfersysteem klopt niet meer”

Eddy vertelde dat het kijkcijfersysteem niet meer klopte. Zo hoeven er maar 700 kastjes ingeschakeld te zijn om de meting vast te leggen. Het is gek dat er maar een paar mensen zo’n kastje hebben in Nederland. Dit betekent dat je op een festival zoals Zand waar er 15.000 zijn, er één iemand zo’n kastje zou hebben en deze dan voor het hele festival kan beslissen dat zij naar het ene programma gekeken zouden hebben.

Ook komen er meer contentkanalen, wat betekent dat dit niet via de grote spelers op televisie gaat. Op deze manier kun je zelf bepalen wat je wilt maken en wilt uitzenden. Hier is Eddy ook veel mee bezig met zijn eigen productiebureau.

Dit college was wel inspirerend, maar ik hoopte op nog meer nieuwtjes over trends. Hij vertelde wel veel over RTL en over dat je dingen moet maken buiten de grote televisiezenders om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s