Beeld en Geluid

Nederlands Instituut Beeld en Geluid, Hilversum, Neutelings RiedEen excursie naar het Beeld en Geluid Museum in Hilversum: Leuk! Afgelopen jaar ben ik hier al een keer geweest. Toen was het om een NOS uitzending te maken, dit keer was het om het museum zelf te ontdekken. Nadat we een ring kregen en een persoonlijk begeleider, ik ging voor Loretta Schrijver, konden we zelf op ontdekkingstocht. Het leuke hieraan was dat je door middel van spelletjes zelf dingen ontdekt. Zo zagen we de poppen van Moffel en Piertje en gingen we terug in de tijd met de Fabeltjeskrant. Ook heb ik de autocue eigen gemaakt samen met klasgenootje Jilke. Dit leerde ik vorig jaar op journalistiek ook, dus dit was heel grappig om eens te doen met iemand die het nog nooit had gedaan.

Het was natuurlijk niet alleen maar spelletjes spelen in het museum. We kregen ook een opdracht mee: Hoe kan een app (via smartphone of tablet) bijdragen aan een interactieve beleving van het museum?

1. Kijkbuiskinderen: Deze hal gaat over nostalgische kinderprogramma’s. Je krijgt een ring mee waarmee je je persoonlijke begeleider kan aansluiten op tv’s in de ruimte. Het is handiger als dit via een app gaat. Bij deze hal zou je korte trailers op de app kunnen laten zien, waardoor we naast poppen ook een bewegend beeld hebben van de poppen.

2. Macht en media: Deze hal gaat over media en politiek. Hier zou een quiz voor kunnen ontwikkelen voor de app. Verschillende vragen kunnen worden beantwoord over wat er te zien is. Doordat het via een app gaat kan je de vragen aanpassen op de actualiteit en zie je meteen of de vraag goed of fout beantwoord is.

3. Sterrenshow: Deze hal gaat over de glitter en glamour wereld. Het is leuk als ze hier via de app filmpjes kunnen maken van zichzelf als ster. Je kunt namelijk in deze hal opkomen als een artiest onder luid applaus en verschillende camerastanden. Ontzettend leuk, maar jammer dat het filmpje doorsturen met de ring moeilijk werkt. Door de app kun je zelf ook filmen en meteen opslaan. Leuk voor later.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s