Jeroen Latijnhouwers

jeroen-latijnhouwers

Jeroen Latijnhouwers is geboren in Tilburg. In diezelfde stad ging hij ook studeren, namelijk aan de school voor Journalistiek. Jeroen was altijd al een groot fan van Willem II, de voetbalclub van zijn stadje en schreef daarom ook veel over deze club. Sowieso vond hij schrijven over dingen die hij leuk vond ontzettend leuk om te doen. Tijdens zijn studie, waar hij zeven jaar over heeft gedaan uiteindelijk, is hij tussendoor veel gaan werken.

Hij begon regionaal. Hier leer je hoe het wel en hoe het niet moet. Iedere fout die je maakt, maak je immers nooit meer, vertelt Jeroen. Je leert van elke fout. Jeroen verdiende veel en leerde veel bij bij de regionale omroep. Dit is zeker een voorsprong op je studie. Je kunt zonder diploma erg ver komen namelijk, als je maar doet wat je wilt en er hard voor werkt.

Hij werd aangenomen bij Nieuwsradio Veronica, die even later failliet ging. Hij werd gelukkig snel gevraagd voor een nieuw baantje. Hij kwam terecht bij Sport7, dit is te vergelijken met Fox Sport. Jeroen zijn motto is dan ook dat je kansen altijd moet pakken. Je kunt namelijk altijd terug als je al heel veel ervaring op hebt gedaan.

“Ervaring opdoen is belangrijk. Grijp die kans”

Mensen hebben al gauw kritiek op je, maar dit moet je zien als een motiverend gegeven. Je voelt je natuurlijk een beetje beledigd, maar je wilt daarna vaak nog wel harder je best ervoor gaan doen.

Programma’s waar Jeroen heeft gewerkt zijn RTL Nieuws, Editie NL, Ontbijtnieuws, RTL Boulevard en Evers Staat Op. Hij heeft een keer gesolliciteerd bij Veronica en vervolgens werd hij steeds gevraagd door andere bedrijven. Je moet goed met mensen kunnen opschieten in dit vak. Beleefd en bescheiden zijn is een must. Slijmballen en van die overdreven persoonlijkheden wordt zo doorheen geprikt. Zonder te slijmen kun je ook met mensen netwerken en contact met ze maken. Interesse tonen heet dat.

“Blijf beleefd en bescheiden”

Doorgroeien lukt je als je de juiste mensen aan blijft spreken. Verkondig je ambities op een gezonde manier en hierdoor zul je alleen maar beter worden in je vak en zul je blijven groeien. Ook minder leuke dingen die op je pad komen, zoals programma’s waar je niks mee hebt, neem ze toch aan. Hoe klein de kans ook is. Als je ergens stage gaat lopen en je vindt deze stage leuk, blijf hier dan even hangen. Stages zijn belangrijker dan je denkt omdat je hier veel werkervaring opdoet en daarmee neem je stappen die je nu al zet in plaats van later. Dit zorgt voor een voorsprong.

Wat een goede presentator moet hebben? Vooral een prettige stem. Ook moet de presentator betrokken zijn bij het programma en het nieuws in de vingers hebben. Dit geld vooral voor een nieuws gerelateerd programma. Je moet weten waar je het over hebt omdat je het anders niet kan overbrengen aan de mensen thuis. Stalen zenuwen zijn ook erg handig om te hebben omdat er altijd iets mis kan gaan. Stressbestendig zijn maar vooral een ziel ervoor hebben is belangrijk.

Wat was het leuk om van Jeroen te horen hoe hij alles heeft aangepakt. Hij probeert uit alles iets te halen, wat heel inspirerend werkt. Zo gaf hij veel tips over stages en over mensen die kritiek op je hebben. Fijne tips en goede quotes heb ik vooral uit dit seminar kunnen halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s