Frank Bloemen

photoHoewel normaal mij woorden nooit tekort komen, gaat dat hierbij wat lastiger worden. Ik houd van schrijven, vooral van veel schrijven. Als ik een open tentamen heb schrijf ik het liefst drie kantjes vol. Een tekst van 200 woorden waar je 20% overheen mag zitten? Ik schrijf die paar extra woorden moeiteloos erbij. Het gaat wat lastiger bij het seminar van Frank Bloemen, maar let’s give it a try!

Frank Bloemen werkt voor Daft Punk. Daft Punk probeert veel in te gaan op de Mystery Creaties Desire. Dit is waar ze alles aan op willen hangen. Mysterieus blijven de heren doordat niemand weet hoe ze eruit zien. Er is ooit stiekem een foto gepost van de twee mannen door een stagiair: die werkt er nu niet meer. Dit is een voorbeeld van hoe ver de heren en hun management erin gaan om de identiteit verborgen te laten houden. Het mysterieuze moet erin doorgetrokken blijven. Geheimzinnigheid is dan ook hun kernwaarde. Weinig tot geen media en cd releases en op de website wordt ook nooit nieuws geupload.

De heren werken met old sound meets new sounds: de muziek is vrij hip, dansbaar en voor jonge mensen. De heren laten zich inspireren door de jaren zeventig en tachtig. Deze twee stijlen willen ze combineren door bijvoorbeeld computermuziek met live muziek te combineren.

Wat ik interessant vond aan dit college was het verhaal over Daft Punk. Wat gaaf dat ze zo in hun kernwaarden opgaan. Ik kan me inderdaad niet herinneren hoe ze eruit zien en kan alleen maar het mysterieuze eromheen bedenken. Je kunt alleen maar raden wat er onder die grote helm zit. Het opgaan in je eigen kernwaarden is dan ook wat ik geleerd heb van dit verhaal van Frank Bloemen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s