Eric Corton

7573763916_bd69eb382b_zEric Corton, de 44-jarige man die elke zaterdagavond te horen is op 3FM. Daar presenteert hij het programma That’s Live. Ook is hij te zien op televisie als hij Pinkpop of Lowlands presenteert. Daarnaast zou je hem kunnen kennen van het populaire programma ‘De beste singersongwriter van Nederland’.

Te horen op de radio, te zien op televisie, en te lezen door de boeken die hij heeft geschreven. Een man met veel passies dus. Dit kwam ook naar voren in de seminar die hij gaf. Hij vertelde dat hij niet zomaar was zoals hij was. Het begon allemaal al toen hij een klein jongetje was en hij voor het eerst een gitaar in zijn handen had. Door gitaar te spelen maak je echt iets. Dit was ook de reden waarom hij is gaan touren met zijn band. Het was zo gaaf om iets zelf te creëren.

“Je moet gewoon doen waar je zin in hebt, en wat je zelf leuk vindt”

Door zijn band is hij ook in That’s Live gerold. Hij mocht af en toe iets presenteren voor Radio2 maar werd al snel voor een proefprogramma gevraagd op BNN. Dit beviel zo goed dat hij dit is blijven doen. Daarnaast doet hij ook dingen presenteren voor televisie. Maar dit is niet zijn eerste liefde. Hij doet het met plezier en kiest ook alleen de shows uit die hem echt leuk lijken, maar radio maken is toch zijn grote passie. Dit komt omdat je bij de televisie met veel mensen rekening moet houden. Zo heb je cameramannen, producenten, eindregisseurs. Als je radio maakt heb je gewoon een stel goede platen die je vervolgens aan elkaar praat. Je hebt zelf de controle in de hand, waardoor je het cirkeltje weer rond maakt. Je moet namelijk iets doen wat je zélf leuk vindt. Zo kan hij beslissen om drie verschillende muziekstijlen achter elkaar te spelen. Als je er een verhaal bij vertelt, kunnen mensen het lied plaatsen en dan blijven ze luisteren. Eric vertelde dat hij het ook leuk vindt om jong talent te ontdekken en hier een format voor te bieden (denk aan De Staat).

Eric vertelde ook over netwerken.  Zo is dit heel belangrijk, maar wel iets wat je het beste pas kunt doen ná je studie. Dan heb je meer kennis van zaken en heb je veel meer dingen bereikt dan dat je nu hebt gedaan in het eerste jaar. Hij was een beetje sceptisch over de zogenaamde ‘netwerkborrels’. Hier ben je verplicht om met mensen te praten. Eric gelooft meer in toevalligheden en dat alles wel komt als je de juiste mensen ontmoet tijdens je werk. Er zijn zoveel mensen die heel groot lijken met ontzettend veel inhoud, maar die vervolgens een hele lege binnenkant hebben. Dan raak je met ze aan de praat maar lijken ze een donut te zijn: goed gevuld aan de buitenkant maar als je erin bijt een lege binnenkant. Een domper dus, maar dit leer je ook allemaal door te groeien in het vak.

“Wil je iets worden of bereiken? Gewoon doen! Er zijn vierduizend redenen om iets niet te doen, maar er is één reden om het wél te doen. En voor die reden moet je het doen”

Erics c.v. is opgebouwd uit toevalligheden. Als hem iets leuk lijkt om te doen, dan doet hij het. Zo komt er ongelooflijk veel op je pad en kan je alle leuke dingen aangrijpen. Vooral willen is ongelooflijk belangrijk. Ik denk dat dit ook de belangrijkste les was uit zijn seminar. Als je iets wil, dan lukt het wel. Ook al heb je er nooit eerder over nagedacht en is het omdat iemand tegen jou zegt ‘Goh, dit is echt iets voor jou!’ en jij daarover gaat nadenken. Als je dan denkt, ja die persoon had gelijk dit wíl ik doen, dan moet je het doen. Daarbij komt ook een beetje mazzel hebben kijken, want dat is wat Eric zeker heeft gehad: ongelooflijke mazzel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s