DEBAT GUUS MEEUWIS

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.13.09Naast zanger, af en toe presentator en bijna mijn buurman was Guus Meeuwis dit keer de geïnterviewde voor het Denk Groter Debat van Fontys. Guus Meeuwis zingt al sinds zijn studententijd maar is de laatste tien jaar alleen maar bekender en bekender geworden.

Het leuke aan dit debat was dat het heel vrij was. Zo werd hij geïnterviewd door een man die ook het Mark Rutte debat leidde. Ook dit keer was er weer ruimte voor studenten om hun eigen vragen te stellen aan de BN’er. Ook dit keer begon het debat weer met filmpjes van collega’s die vertelde over Guus. Het interview liep vrij chronologisch. Zo begon het over zijn studententijd en wat hij ervan vond dat hij bekender werd. Hij vertelde over zijn studententijd en over hoe hij beroemd werd. Later stelde studenten vragen aan hem. De belangrijkste les was dat hij vertelde waarom het zo belangrijk is om te doen wat je leuk vindt.

“Maar hoe kun je de dingen blijven doen die je leuk vindt?”

Natuurlijk heb je verplichtingen. Maar ook Guus is jong geweest. In zijn studentenperiode zong hij steeds vaker in de kroeg. Met zijn zelf gemaakte liedje ‘Het is een nacht’ trad hij ook voor een klein tiental mensen op. Omdat hij wat biertjes achterover had geslagen, werd het makkelijker voor hem om zijn talent te laten horen. Als hij het op dat moment niet leuk had gevonden was hij ook gestopt met zingen. Maar hij vond het zo leuk en hij besloot met wat vrienden een bandje te gaan beginnen en te gaan touren. Van het een kwam het ander en zo werd hij steeds vaker gevraagd door het hele land. Wat lastig is, is dat Guus toen nog bezig was met zijn studie. Hij vond deze vrij saai.

Schermafbeelding 2014-04-16 om 23.13.54Het doen wat hij leuk vindt kwam er steeds vaker van. Daarom stopte hij met school en ging hij touren door het hele land. Wat ik heb geleerd uit dit debat is dat je moet doen wat je leuk vindt. Je kan soms beter een gok wagen. Vooral omdat je weet dat je altijd nog terug naar school kan. Soms twijfel ik hier over. Een diploma geeft je toch meer zekerheid, toch? Al blijkt dit tegenwoordig niet meer op te gaan. Bijna al grote namen binnen de creatieve industrie hebben geen diploma meer op zak, maar zijn er gekomen door ervaring en een portfolio opbouwen. Wie weet wat de toekomst brengt. Dit college was in ieder geval heel inspirerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s