WIE IS MIRRE

Collagesss

Liefs, Mirre
Hi there! Mijn naam is Mirre van Tankeren en ik ben de blogger achter liefsmirre. Ik ben negentien jaar oud en woon nu twee jaar in Tilburg. Daarvoor heb ik in een klein dorpje gewoond in Limburg. Ik ben verhuisd omdat ik de schoonheid van de Maas wilde omruilen voor de schoonheid van het stadsleven. Dichterbij school, winkels en vooral dichter bij het nieuws. Want de voornaamste reden van de verhuizing was mijn studie: journalistiek.

Schrijven en schrapen
In het jaar dat ik journalistiek studeerde heb ik veel geleerd. Zo heb ik geleerd dat het niet erg is om in het diepe gegooid te worden, maar dat je het juist als een uitdaging moet zien. Ga de straat maar op en kom terug met een nieuwsbericht. Het gevoel van een goed stuk is onbeschrijfelijk, zelfs voor een schrijfwonder. Ik vind het leuk om aantekeningen te maken en van wat geluidsopnames een goed stuk te schrijven. Schrapen en schaven tot het verhaal perfect is. Quotes eruit pakken die het verhaal uitnodigend maken om te lezen.

Communicatie-IEMES
Ik studeer nu communicatie, maar dan de internationale kant. IEMES staat dan ook voor International Event Music and Entertainment  Studies. Het leuke aan deze studie is, is dat je journalistiek krijgt maar je er dan echt een product van creëert. Wat ik namelijk miste aan journalistiek was dat je een stukje schreef maar er verder niks mee werd gedaan. Ik hou ervan om een mooi verhaal in een net zo mooie vorm te gieten. Te kijken hoe het zou staan met een lay-out zoals ze bij de Linda of bij Elle zouden doen. En dat is wat ik nu leer op IEMES. Ik kan nu mijn journalistieke basis verbreden door de studie die ik nu volg. Ik leer nu met programma’s zoals InDesign te werken en organiseer ik met mijn projectgroep een heel eigen evenement. Ook doen we een opdracht voor TAG Festival. Dit zijn zo’n leuke kansen en ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor communicatie IEMES.

Als ik mijn pen heb neergelegd
Ik denk dat je de meeste inspiratie uit anderen haalt. Zo leer ik het meeste om te kijken naar anderen. Ik haal dan ook mijn meeste inspiratie uit andere blogs, outfits van meisjes op straat en de manier waarop schrijvers hun boek schrijven. Door mijn opleiding ben ik steeds vaker gaan kijken naar de manier waarop iets wordt gepresenteerd. Een shot op televisie van een mooie bloem? Dat is niet omdat ze die bloem per sé zo mooi vinden, maar omdat het een sfeer creëert. En dat is wat ik ook steeds probeer te bereiken. Alles moet goed op elkaar aansluiten, ook al zijn de verschillen nog zo groot. Want die verschillen ken ik ook. Zo schrijf ik graag, maar speel ik ook viool. Ik speel muziek van Britney Spears tot études. Heel uitlopend, maar juist die mix maakt het zo leuk.

Moodboard: Me, Myself and I

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s